Suroviny
Postup přípravy
- Ve větším hrnci nechte na másle zpěnit nakrájenou cibuli a krátce orestujte i kořenovou zeleninu. Přilijte vodu, přidejte kuřecí skelet a nechte vařit. Mezitím zpěňte cibulku, nadrobno nakrájenou zeleninu a nechce vařit ve vývaru do změknutí. Poté ihned přidejte hrášek a vyndejte kuřecí skelet. Přidejte rozmražený hrášek a krátce povařte a vše rozmixujte ponorným mixérem. Chcete-li mít polévku hladkou, ještě ji propasírujte přes jemné síto, nakonec přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem.
- Na rozpálené pánvi s troškou oleje nechce opéct slaninu, dokud není zcela křupavá.
- Polévku podávejte se slaninovými chipsy, čerstvým hráškem a piniovými oříšky, ozdobenou mátou.