Head
- hovězí maso 1 kg
- kořenová zelenina
- cibule 1
- bobkový list 1-2
- zázvor
- zeleninová směs 250 g
- petrželová nať
- sůl
- koření nové
- pepř
- pepř
Postup přípravy
Postup přípravy
- Do studené vody vložíme maso, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 4 až 5 hodin. Až se maso oddělí od kostí, přidáme kořenovou petržel, celer a cibuli se slupkou. Vaříme další hodinu. Na závěr přidáme dvě až tři mrkve a vaříme 10–15 minut, aby byla mrkev akorát na skus.
- Pak slejeme vývar, obereme maso a nakrájíme do vývaru. Přidáme směs zeleniny do polévky a 10 minut povaříme na mírném ohni. Souběžně s tím dáme vařit na 10 minut rýži, kterou pak řádně propláchneme studenou vodou, abychom ji zbavili nežádoucího kalu. Poté přidáme do polévky a rozkrájíme tam i mrkev z vývaru. Na závěr přidáme nakrájenou mladou zelenou cibulku a čerstvou petržel.