Head
- kost - -
Játrové knedlíčky
- majoránka - -
Head
- pepř - -
- nové koření - -
Játrové knedlíčky
- pepř - -
Head
- sůl - -
Postup přípravy
- Hovězí kosti opláchneme a vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř, nové koření a přivedeme k varu. Během vaření sbíráme pěnu, aby se polévka nezakalila. Půl hodiny před dokončením přidáme kořenovou zeleninu a dochutíme, nakonec vložíme zvlášť uvařené játrové knedlíčky a vývar z nich přelejeme do zbylé polévky. Pozor na usazeniny, opět hrozí zakalení polévky. Podáváme s jemně nasekanou petrželkou a celestýnskými nudlemi.
- Ze surovin na celestýnské nudle si připravíme lité těsto. A za pomoci naběračky naléváme na rozehřátou pánev a smažíme palačinky. Hotové palačinky nakrájíme na nudličky a vkládáme na talířek těsně před podáváním polévky.