Head
- hovězí líčka 1.1 kg
- máslo 2 PL
Bramborové pyré
Head
- kořenová zelenina 250 g
- majoránka
- červené víno 500 ml
- vývar
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a na másle je společně opečeme dozlatova. Pak zeleninu vyndáme a na másle v hrnci ze všech stran necháme zatáhnout maso. Zeleninu vrátíme k masu, přidáme trochu soli a pepře a majoránku. Vše zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby líčka byla potopená, a necháme pod pokličkou pomalu dusit asi hodinu (nebo více – podle stáří masa) doměkka.Až líčka změknou, vyndáme je z hrnce stranou a zredukovanou tekutinu spolu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Omáčku ochutnáme, případně dosolíme, a líčka vrátíme do hrnce, aby se vše společně prohřálo.
- Bramborové pyré: Brambory uvaříme, scedíme, poté k nim přidáme dvě kostičky másla a ohřáté mléko. Rozmixujeme ručním mixérem do hladkého pyré.