Head
- telecí líčka 600 g
- mrkev 300 g
- cibule 1
- rajský protlak 1 PL
- červené víno 75 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hovězí líčka osolíme, osmahneme ze všech stran, přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky, osmahneme, přidáme protlak, orestujeme, dále přidáme víno a necháme zredukovat. Nakonec podlijeme vodou a vaříme v papiňáku 1 hodinu a 15 minut. Po uvaření přecedíme, zeleninu rozmixujeme, omáčku dochutíme solí. Hovězí líčka podáváme s bramborovým pyré a omáčkou.
- Bramborové pyré: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření slijeme, ohřejeme máslo se smetanou, přidáme k bramborám a rozmixujeme, nakonec přidáme trochu kurkumy pro barvu.