Head
- hovězí maso 1 kg
Knedlík
- mouka 100 ml
- kypřící prášek do pečiva 1
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a na něm ji za občasného míchání orestujeme dohněda. Pak přisypeme drcený kmín a přidáme maso a za častého míchání restujeme. Ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, přidáme bobkový list a opět zarestujeme. Podlijeme vodou, promícháme, přivedeme k varu, poté stáhneme oheň a dusíme doměkka, dle potřeby přiléváme vodu. V případě potřeby dochutíme.
- Knedlík: Ingredience smícháme dohromady s decilitrem vody a těsto necháme chvílí odležet. Poté vytvarujeme šišky, které uvaříme v osolené vodě, uprostřed varu knedlík otočíme.