Suroviny
- bílek 3
- cukr krupice 175 g
- jahody 500 g
- smetana 570 g
- moučkový cukr 1 ML
Postup přípravy
Upečeme pusinky. Bílky ušleháme do tuha, potom po lžičkách zašleháme krupicový cukr. Ze sněhu děláme lžičkou hromádky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při teplotě 140 °C zhruba hodinu. Polovinu jahod rozmixujeme spolu s moučkovým cukrem na pyré, to propasírujeme přes síto. Pusinky rozlámeme na 2cm kousky a dáme do větší misky. Přidáme nakrájené zbylé jahody, šlehačku a jemně promícháme. Do skleničky dáme jahodovo-smetanovo pusinkovou hmotu a přidáme nakrájené jahody, potom vše zalijeme jahodovým protlakem.
Autor receptu: Martina Nitschneiderová