Náplň – falešná pařížská šlehačka
- jahoda 5 ks
Postup přípravy
- Do mísy nasypeme mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Vmícháme cukr. Našleháme vejce s olejem a mlékem, zalijeme hmotou suchou směs a dobře promícháme. Hmotu nalijeme do vyložené dortové formy. Pečeme, dokud nebude těsto na dotek uprostřed pevné, trvá to asi hodinu. Korpus po upečení zlehka potřeme rybízovou marmeládou.
- Po úplném vychladnutí potřeme vyšlehanou šlehačkou s cukrem a kakaem, náplň je stejně vysoká jako vrstva korpusu. Rozehřejeme čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout, aby nebyla úplně tekutá, ale zároveň ještě netuhla. Polejeme vrch moučníku a rozetřeme do tenké vrstvy. Necháme vychladit v lednici.
- Rozkrájíme na trojhránky nožem namočeným v horké vodě, aby se čokoláda nelámala. Zbylou šlehačkou nastříkáme kytičky, které ozdobíme např. jahodou či hoblinkou čokolády).