Jablečná náplň
- jablko 1 kg
- cukr
Tvarohová náplň
Maková náplň
Head
Postup přípravy
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejit kvásek. Poté smícháme s moukou a vejci a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na teplém místě kynout jednu hodinu. Vytvarujeme koláčky, dáme tvarohovou, makovou a jablečnou náplni. Okraje potřeme vajíčkem a dáme péct do zlatova na 150 °C.
- Tvarohová náplň: Tvaroh vyšleháme spolu se žloutky, dosladíme dle chutí.
- Jablečná náplň: Jablka očistíme, nastrouháme a dosladíme dle libosti.
- Maková náplň: Ohřejeme mléko, přidáme mák, máslo, vanilkový cukr a trochu strouhanky, na mírném ohni mícháme do zhoustnutí.