Postup přípravy
- Do vlažné vody vsypeme droždí, mouku přesejeme do mísy, přidáme špetku soli a špetku cukru. Vodu s droždím přidáme do mísy s moukou a vymícháme lepkavé těsto jako na chleba. Dle potřeby bud přidáme vodu nebo mouku. Poté necháme kynout 40 minut na teplém místě, pak přendáme na desku a těsto rozdělíme na čtyři bochánky. Dále dělíme na menší kousky, ze kterých vypracujeme tyčinky, pomoci rukou zatočíme. Opět necháme 15 – 20 minut pod utěrkou kynout. Před pečením můžeme posypat kmínem nebo hrubou soli a pečeme 15 minut na 220°C. Hotové tyčinky obalíme v rukole a zamotáme do sušené šunky. Podáváme s česnekovým dipem.
- Česnekový dip: Do bílého jogurtu přidáme prolisovaný česnek a dochutíme soli a pepřem.