Domácí chléb
- mouka 3-4 hrnky
Brynzová pomazánka
- máslo 1/2
Brynzová pomazánka
Postup přípravy
- Domácí chléb: Brambory si uvaříme ve slupce. Připravíme si kvásek a smícháme s hladkou moukou, necháme vykynout. Poté si oloupeme uvařené brambory a rozmačkáme vidličkou na kaši, přidáme do těsta. Těsto osolíme, přidáme kmín, trochu octu, zamícháme a necháme 15 minut odpočinout. Poté z těsta vyválíme dva bochníky, dáme na plech vyložený pečicím papírem, bochníky nakrojíme, potřeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme dozlatova cca 30 minut.
- Brynzová pomazánka: Brynzu smícháme s máslem, dochutíme červenou paprikou a solí, nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a vše zamícháme, dáme vychladit do lednice.
- Škvarková pomazánka: Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit. Pomeleme si škvarky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Dále do pomazánky přidáme nakrájená uvařená vejce a nadrobno nakrájenou jarní cibuli. Zamícháme a dáme vychladit do lednice.