Suroviny
Postup přípravy
- Ingredience na těsto smícháme a těsně před koncem přidáme směs octa a sody. Těsto rovnoměrně rozdělíme do formy. Pečeme cca 15-20 minut v předehřáté troubě.
- Připravíme si karamel: do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a necháme zkaramelizovat. Do zkaramelizovaného cukru přilijeme smetanu a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka. Krém si připravíme smícháním mascarpone a karamelu. Krém je třeba připravit dopředu, aby při zdobení držel tvar. Zdobíme zásadně chladné dortíky.
- Limonády: Uvaříme si silný černý nebo zelený čas, který necháme vychladnout: Do nápoje přidáme třtinový cukr, citron a mátu. Případně uděláme odvar ze zázvoru, přidáme minerálku, led a mátu.