Malinový nok z mascarpone
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180°C. Polovinu čokolády a máslo dáme do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání necháme rozpustit dohladka. Na chvilku odstavíme, aby čokoláda vychladla. Zbytek čokolády nasekáme na drobné kousky. Cukr, vejce a mouku dáme do mísy a smícháme s čokoládovou směsí. Vmícháme zbývající čokoládu. Těsto vlijeme do středně velkého pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme 30–35 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky podle potřeby.
- Malinový nok z mascarpone: Směs na malinové noky vytvoříme smícháním celého balení mascarpone, několika čerstvých malin, vanilkového cukru a malého množství citronové kůry. Před podáváním vychladíme v lednici.