Postup přípravy
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Ve vodní páře nebo v kastrůlku na velmi mírné plotýnce opatrně a za častého míchání rozpusťte čokoládu a máslo. Odstavte, nechte vychladnout na teplotu kolem 40 stupňů a vmíchejte žloutky. Našlehejte bílky do pěny, po lžících k nim zašlehejte cukr a pokračujte ve šlehání, až sníh tvoří tuhé špičky. Pak sníh lžící nebo stěrkou zapracujte ve třech postupných dávkách do rozpuštěné čokoládové hmoty. Učiňte tak postupným překládáním. Nakonec ušlehejte smetanu na hustou, avšak stále ještě trochu tekutou šlehačku. Stejným způsobem jako sníh ji vpracujte do čokoládové směsi. Pěnu rozdělte do čtyř skleniček nebo misek a nechte v lednici zatuhnout aspoň čtyři hodiny. Podávejte zdobené ovocem a posypané kakaem, strouhanou čokoládou, sekanými oříšky, mandlemi, pistáciemi – jak je libo.