Postup přípravy
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, ty vyšleháme s cukrem do lesklé hmoty. K mírně zchladlé čokoládě přidáme 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrné promícháme. Nakonec do směsi po částech vmícháme tuhé bílky. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a opět ji po částech a opatrně vmícháme k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělíme do pohárků o objemu asi 250 ml a dáme ji minimálně na 3-4 hodiny chladit, nejlépe však přes noc. Navrch můžeme přidat mražené ovoce, které jsme si dali do hrnce povařit spolu s trochou cukru. Poté přidáme do pohárků na čokoládovou pěnu a dáme vše opět vychladit do lednice.