Horní ovocná vrstva
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve připravíme krém, který musí ztuhnout v chladu. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (ideálně musí být směs úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu. Kokosový olej rozpusťte a za stálého mixování vlijte do krému. Nechte ztuhnout v lednici. Troubu předehřejte na 180 ˚C. Sušenky rozdrťte na malé kousky a přidejte k nim rozpuštěný kokosový olej, zpracujte hmotu, kterou vtlačte do dortové formy. Tu nejprve buď vymažte, nebo vyplňte pečicím papírem. Poté vložte do trouby na cca 10–15 minut (až začne vonět), korpus bude po zapečení lépe držet.
- Do hrnce nasypte mražené ovoce a přiveďte k varu – ovoce by mělo pustit šťávu, ale pokud je třeba, přilijte trochu vody. Přidejte cukr dle chuti. Agarový prášek rozmíchejte v malém množství vody a přilijte k ovoci, povařte cca 1 minutu a nechte bokem vychladnout. Mezitím, co korpus a ovoce chladne, dokončete krém. Z kokosového mléka vylijte vodu a použijte pouze ztuhlou část, kterou vyšlehejte do nadýchané šlehačky. Poté po lžících přišlehejte ztuhlý kešu-jogurtový krém a dobře prošlehejte. Výsledný šlehačkový krém opět vraťte do lednice. Po vychladnutí korpusu na něj lze již téměř ztuhlý krém navrstvit. Pokud je v této chvíli ovoce v hrnci ještě horké, korpus s krémem vložte odpočívat do lednice a vyčkejte na vychladnutí ovocné směsi na cca pokojovou teplotu. Teprve potom je možné horní ovocnou vrstvu natřít na krém, což je finální krok. Hotový cheesecake umístěte do lednice a servírujte ideálně nejdříve po 12 hodinách v lednici!