Focaccia
- mouka 470 g
Head
- salát 15 g
- parmezán 20 g
- smetana 25 ml
Focaccia
- cukr 16 g
Head
- sůl None
Postup přípravy
- Nejdříve si připravíme krém z parmazánu. Dáme vařit smetanu a přidáme strouhaný parmazán a necháme ho pomalu rozpustit. Poté si poskládáme carpaccio na talíř se salátem a polijeme připraveným krémem. Posléze zasypeme posekanými pistáciemi.
- Focaccia: Do mouky přidáme cukr, droždí, vodu a začneme míchat, poté přidáme olej a sůl, mícháme cca 10 minut. Uděláme bochánek a necháme kynout dvě hodiny ve vypnuté troubě se zapnutým světlem. Potom polijeme plech olivovým olejem a vyklopíme těsto. Opatrně jej roztáhneme po celém plechu a necháme opět nakynout, cca hodinu. Po hodině posypeme rozmarýnem a mořskou solí. Dame do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu 30–40 minut.