Rajčatová směs
Postup přípravy
- Bageta: Všechny ingredience promícháme najednou a vytvoříme vláčné těsto, které necháme ½ hodiny kynout. Z těsta vytváříme bochánky, které rukou na vále přizpůsobíme tvaru baget. Vytvarované bagety necháme chvilku vykynout. Vykynuté bagety nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem. Kousky dáme na pekáč. Po nakynutí těsta potřeme jednotlivé kousky vajíčkem, které je naředěno trochou mléka. Bagety pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Před servisem bagety nakrájíme šikmo na plátky, které opečeme na pánvi na olivovém oleji a můžeme na pánvi lehce posolit a posypat sušenou bazalkou.
- Rajčatová směs: Rajčata nakrájíme na drobné kostičky, bazalku najemno nasekáme a spolu se solí, pepřem a sušenou bazalkou důkladně, ale zlehka promícháme. Na závěr přidáme stroužky česneku prolisované strojkem a dvě lžíce olivového oleje. Dáme vychladit a uležet na chvilku do ledničky.