Suroviny
Postup přípravy
- Tvaroh rozmícháme s jednou smetanou a přidáme trochu horké vody a dohladka vyšleháme. Pudink si ve skleničce rozmícháme se 150 ml vody. Do misky dáme druhou smetanu, přidáme prosátý moučkový cukr a kakao a ručně metličkou vyšleháme do pěny.
- Do kastrolku dáme mražené ovoce, přidáme trošičku vody, povaříme a poté přilejeme rozmíchaný pudink s vodou, vše důkladně provaříme do zhoustnutí a osladíme krupicovým cukrem dle chuti. Tuto směs dáme do servírovacího skla na dno a necháme vychladit, poté vrstvíme tvaroh a čokoládovou pěnu až do naplnění sklenice nebo pohárku. Dezert necháme vychladit.
- Rozehřejeme si polevu, ze které na pečící papír vytvarujeme ornamenty dle naší představivosti, necháme to ztuhnout, sloupneme z papíru a zapíchneme do poháru, který ještě dozdobíme čerstvou mátou a čerstvým ovocem.