Postup přípravy
- Z bílků si ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté mandle, zlehka vmícháme také mouku. Těsto vlijeme na plech, do kterého si připravíme pečicí papír potřený tukem. Troubu si předehřejeme na 180°C a těsto pečeme do zrůžovění.
- Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout.
- Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače. Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír. Těsto naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky ozdobíme povrch rolády a dáme do lednice.
- Nejlepší je tuto roládu dělat den předem.