Suroviny
- ovoce (meruňky, broskve, nektarinky, blumy) 500 g
- třtinový cukr 80 g
- mouka 80 g
- ovesné vločky 100 g
- mandlové plátky 50 g
- máslo 150 g
- zmrzlina
Postup
- Ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do předem vymazané misky.
- Ovoce zasypeme dvěma lžícemi cukru.
Drobenka
- Ve větší misce si smícháme mouku, vločky, plátky mandlí, cukr a studené máslo. Smícháme a vytvoříme drobenku, kterou nasypeme rovnoměrně na ovoce.
- Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 180 °C 45 minut, až se vytvoří zlatá krusta. Ozdobíme lístkem máty a kopečkem mangové zmrzliny.
Autor receptu: Martin Čech
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!