Suroviny
- rýžový papír 6 plátků
- voda
- okurka
- mrkev 1
- ledový salát 1/3
- mango 1/3
- koriandr
- krevety 5
- tofu 100 g
- vejce 1
- paprika kapie
- rýžové nudle 150 g
- olej
- cukr 2 PL
- rýžový ocet 2 PL
- omáčka hoisin 2 PL
- česnek 1 stroužek
- sůl
Postup
- Rýžové nudle dáme do studené vody do hrnce, přidáme 2 špetky soli a dáme vařit. Poté co se uvaří, tak je procedíme a propláchneme studenou vodou. Pak rozehřejeme trochu oleje na pánvi, do misky si rozklepneme vejce, k němu přidáme přibližně polévkovou lžíci rybí omáčky a rozmícháme. Pak vejce osmažíme na pánvi jako omeletu z obou stran.
- Hotovou omeletu dáme bokem vychladnout. Poté opět rozhřejeme olej na pánvi a osmažíme tofu vcelku. Necháme vychladnout. Naposledy rozehřejeme maličko oleje na pánvi a zprudka orestujeme krevety. Teď už si jen nakrájíme zeleninu.
- Mrkev, okurku, papriku a ledový salát nakrájíme na proužky, tofu, omeletu a mango na plátky a krevetu rozkrojíme na dvě půlky. Rýžový papír namočíme do vlažné vody z obou stran, pak jej položíme na nějaký nepřilnavý povrch (např. dřevěné prkénko).
- Když bude rýžový papír změklý, tak začneme pokládat ingredience. Vše směřujeme od středu papíru nahoru. Samotné motání začíná od krajů. Levý i pravý kraj přeložíme ke středu a pak motáme od sebe.
Omáčka
- Omáčku připravíme tak, že si dáme do misky 2 lžičky cukru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce hoisin omáčky, přibližně 60–80 ml vody.
- Přidáme trochu česneku, který nasekáme najemno a zamícháme. Teď už jen podáváme.
Autor receptu: Michaela Hajdarová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!