Suroviny
- zázvor cca 1 cm
- jarní cibulka 2
- voda 1 l
- hovězí bujón 1 kostka
- chilli papričky 1/2
- sójová omáčka 35 g
- rýžové víno (nebo 3 polévkové lžíce Mirinu ) 3 PL
- čínské zelí (na proužky) 200 g
- hovězí maso (bez kosti, nakrájené na tenké plátky) 400 g
- koriandr 5 snítek
- sůl špetka
- čerstvě mletý černý pepř špetka
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nasekáme, přidáme vodu, kostku hovězího bujónu, chilli papričku, sójovou omáčku a rýžové víno a přivedeme k varu na cca 10 minut.
- Následně přidáme čínské zelí, hovězí maso a koriandr a vaříme cca 15 minut. Podle chuti osolíme a opepřeme. Polévku podáváme teplou, posypanou zbytkem nasekaného koriandru.
Autor receptu: Filip Jankovič
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!