Suroviny
- máslo 2 PL
- cibule
- dýně Hokkaidó
- voda 600 ml
- smetana (nebo kokosové mléko) 100 ml
- muškátový oříšek špetka
- dýňový olej
- mascarpone
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup
- V hrnci orestujeme na másle cibuli, až zesklovatí. Přidáme dýni, opečeme ji ze všech stran, zalijeme vodou, přiklopíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Pak přidáme smetanu nebo kokosové mléko, dosolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zamícháme. Podáváme s lodičkou z mascarpone, pokapeme dýňovým olejem a ozdobíme bazalkou.
Autor receptu: Kateřina Petrová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!