Suroviny
- salát hlávka
- parmazán
- slanina
- vejce 1
- ančovičky 6 filátek
- parmazán
- citronová šťáva 15 ml
- hořčice 10 ml
- olej 100 ml
- kuřecí prsa
- toustový chléb
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme, přidáme olivový olej a citronovou šťávu, promícháme a necháme odležet.
- Na pánev přidáme olej a prsa orestujeme.
Příprava zálivky
- Vejce dáme do malého kastrůlku spolu se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 3 minuty. Vejce vyndáme z vařící vody a hned ho ponoříme do studené vody.
- Jakmile vejce trochu zchladne, oloupeme ho a vyšleháme v menší misce spolu s ančovičkami, citronovou šťávou a hořčicí.
- Drobným, ale stálým plamínkem přiléváme do zálivky olej, a zároveň neustále šleháme. Zálivka zhoustne.
Podávání
- Na talíře rozložíme salát, opečený chléb, hoblinky parmazánu, přelijeme zálivkou a na to položíme kuřecí maso.
- Ihned podáváme.
Autor receptu: Kristýna Drábková