Suroviny
- špagety 400 g
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- pepř (hrubě podrcený nebo hrubě namletý, nejlépe Talicherry) 1 lžíce
- sýr pecorino (strouhaný) 120 g
Tedy pokud máte ve spíži dobře vymyšlené stálé zásoby. Pokud ano, nikdo vás nikdy nezaskočí. Následující recept je z těch nejjednodušších, ale na chuti mu to nic neubírá. To je koneckonců důvod, proč ho Italové vaří po staletí. A že jsou mlsní! V žádném případě nešetřete na kvalitě surovin, potřebujete jich jen pár!
Postup přípravy
- Špagety uvařte v osolené vodě na skus, hrneček vody od vaření si nechte.
- Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 30 vteřin na něm restujte pepř, než se rozvoní. Vhoďte scezené špagety a strouhaný sýr.
- Promíchejte a přidejte tolik vody z vaření špaget, aby se špagety obalily krásně krémovou omáčkou. Ne moc!
- Hned neste na stůl. Nezapomeňte na sklenici vína.