Suroviny
- listové těsto (hotové) 1 balení
- marcipán (bílý) 250 g
- jablka 3 ks
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- moučkový cukr 1 lžička
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Dejte do trouby nahřát pečicí plech.
- Rozviňte těsto na další pečicí plech, posypte nahrubo nastrouhaným marcipánem a nechte volné 2,5 cm podél okrajů po stranách.
- Polovinu jablka nakrájejte na ručním struhadle na tenké plátky. Zbytek, který již nešlo řezat, umístěte do rohu těsta na marcipán. Potom přikládejte další plátky a lehce je vždy přimáčkněte do těsta. Stejně pokračujte se zbývajícími polovinami jablek. Na závěr je poprašte cukrem.
- Koláč, který je stále na svém plechu, přesuňte na nahřátý plech a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude těsto zlaté a jablka měkká.