Suroviny
- kuřecí stehno (horní stehna) 4-6 ks
- kurkuma 2 lžičky
- koření garam másala 1 lžíce
- sůl
- slunečnicový olej 2 lžíce
- cibule (jemně nasekaná) 2 ks
- česnek (rozetřený) 3 stroužky
- kuřecí vývar 500 ml
- zelené olivy (nemusí být) 1 velká hrst
- citron 1 ks
- kuskus 250 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 malý svazek
Postup přípravy
- Kuřecí kousky omyjte a očistěte. Kurkumu smíchejte s kořením Garam Masala a špetkou soli a v polovině směsi maso obalte. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a pak na něm z obou stran opečte maso – asi 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
- Naopak do pánve dejte zbytek oleje a opečte na něm cibuli. Po asi 8 minutách opékání přidejte česnek a zbytek kořenicí směsi a opékejte 1 minutu. Vlijte vývar, přidejte olivy a přiveďte k varu. Pak do pánve vraťte maso, přiklopte a nechte probublávat 35–40 minut. Pak maso opět vyjměte a udržujte teplé.
- Do pánve vmíchejte šťávu a kůru z citronu a kuskus. Promíchejte, aby se obalil cibulovou směsí, a zalijte vodou, aby byl ponořený. Přiklopte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte asi polovinu petržele, vraťte maso a posypte zbytkem bylinky.