Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí kuskus
Jídla z jednoho hrnce jsou vděčná na přípravu. Jejich výhodou je ale i to, že všechny suroviny se vzájemně propojí a jídlo pak chutná báječně... Jako třeba toto Indií inspirované kuře s kuskusem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí horní stehna 4-6 ks
- Kurkuma 2 lžičky
- koření Garam masala 1 lžíce
- Sůl
- Slunečnicový olej 2 lžíce
- cibule, jemně nasekaná 2 ks
- česnek, rozetřený 3 stroužky
- kuřecí vývar 500 ml
- zelené olivy (nemusí být) 1 velká hrst
- Citron 1 ks
- Kuskus 250 g
- hladkolistá petržel, nasekaná 1 malý svazek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí kousky omyjte a očistěte. Kurkumu smíchejte s kořením Garam Masala a špetkou soli a v polovině směsi maso obalte. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a pak na něm z obou stran opečte maso – asi 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
- Naopak do pánve dejte zbytek oleje a opečte na něm cibuli. Po asi 8 minutách opékání přidejte česnek a zbytek kořenicí směsi a opékejte 1 minutu. Vlijte vývar, přidejte olivy a přiveďte k varu. Pak do pánve vraťte maso, přiklopte a nechte probublávat 35–40 minut. Pak maso opět vyjměte a udržujte teplé.
- Do pánve vmíchejte šťávu a kůru z citronu a kuskus. Promíchejte, aby se obalil cibulovou směsí, a zalijte vodou, aby byl ponořený. Přiklopte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte asi polovinu petržele, vraťte maso a posypte zbytkem bylinky.