reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí mozzarella
Autor: archiv Gurmet Domácí mozzarella

Domácí mozzarella

Hodnoceno: 0x
Tento čerstvý sýr je výsledkem trochu sofistikovanější mléčné magie. Přesto se jeho přípravy nebojte. Výsledek vás překvapí víc než příjemně!
6 bochánků porcí

reklama

reklama

Suroviny (6 bochánků porcí)

uchování:

reklama

Postup

  1. V mléce rozpusťte kyselinu citronovou a směs zahřejte na 38 °C. Odstavte z plamene a přidejte syřidlo. Zamíchejte a nechte oddělit sražené mléko a syrovátku. Tento proces bude trvat přibližně 20 minut.
  2. Potom opět ohřejte a vařte asi 10 minut, až se tekutina vysráží do hrudek. Stále míchejte, ať se mléko nepřipálí.
  3. Přelijte přes cedník (syrovátku uchovejte). Ve velkém hrnci ohřejte vodu těsně pod bod varu (na asi 90 °C). Cedník ponořte do hrnce tak, aby sražené mléko bylo ponořeno ve vodě, a nechte ho tam asi 5 minut.
  4. Jakmile směs dosáhne teploty 60 °C, vytáhněte ji z vody. Vzniklou mozzarellu propracujte podobně jako kynuté těsto a vypracujte z ní jeden nebo více bochánků.
  5. Skladujte je v lednici v roztoku, který si připravíte z uchované syrovátky, 250 ml vody a soli, ne déle než týden.

reklama

reklama