Suroviny
- bobkový list 2 ks
 - pórek (menší) 4 ks
 - vejce 2 ks
 - dijonská hořčice 1 lžíce
 - červený vinný ocet 1 lžíce
 - cukr krupice 1 velká špetka
 - extra virgin olivový olej 100 ml
 - estragon (lístky) 1 hrst
 
Postup přípravy
- Vodu ve velkém hrnci přiveďte do varu, přidejte bobkové listy a trochu soli. Přidejte pórky a vejce (aby se uvařila natvrdo) a vařte na mírném ohni 10 minut.
 - Vyjměte vejce a ochlaďte je pod tekoucí studenou vodou. Zkuste pórky nožem, a pokud jsou natolik měkké, že se dostanete až do středu, nechte je okapat a jemně je osušte papírovou nebo látkovou utěrkou.
 - Pórky podélně rozřízněte na poloviny, odřízněte konec s kořeny, rozložte na talíř a nechte vystydnout.
 - Ve džbánku vyšlehejte dohromady hořčici a cukr, potom všlehejte olej, jenom tolik, aby vznikla hustá zálivka.
 - Ještě jednou úplně osušte pórky a polijte je zálivkou. Oloupejte vejce, bílky nahrubo nasekejte a žloutky protlačte přes nylonové síto. Bílky i žloutky posypete pórek, potom je posypte estragonovými lístky a namelte na něj černý pepř.