Marmelády z citrusů jsou především britskou doménou. Neobvyklá chuť v sobě spojuje sladkost, hořkost i nakyslost. Hodí se na tousty nebo palačinky a zvláštní akcent jí dodejte kouskem zázvoru, přidat lze citronovou šťávu nebo místo likéru vyzkoušejte trochu whisky. Skvělý nápad na jedlý dárek
Oloupejte kůru z jednoho pomeranče na velmi tenké proužky (pokud nemáte bio pomeranče, kůru předtím důkladně očistěte kartáčkem).
Do mixéru vložte 250 g ovocné dužiny bez pecek a rozsekejte najemno. Přendejte do hrnce, přidejte k dužině kousky kůry, zbylou část dužiny nakrájenou na malé kousky, želírovací cukr, likér a vařte za častého míchání po dobu 15 minut.
Zkontrolujte, zda marmeláda hezky zhoustla, a ihned vložte do čistých suchých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů (nechte je v této poloze až do vychladnutí).