Suroviny
- pomeranč (500 g přírodní ovocné dužiny) 4–5 ks
- želírovací cukr (1:1) 500 g
- pomerančový likér 0,02 l
Postup přípravy
- Oloupejte kůru z jednoho pomeranče na velmi tenké proužky (pokud nemáte bio pomeranče, kůru předtím důkladně očistěte kartáčkem).
- Do mixéru vložte 250 g ovocné dužiny bez pecek a rozsekejte najemno. Přendejte do hrnce, přidejte k dužině kousky kůry, zbylou část dužiny nakrájenou na malé kousky, želírovací cukr, likér a vařte za častého míchání po dobu 15 minut.
- Zkontrolujte, zda marmeláda hezky zhoustla, a ihned vložte do čistých suchých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů (nechte je v této poloze až do vychladnutí).