reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pomalu pečené vepřové maso
Autor: Coolinářka Pomalu pečené vepřové maso

Pomalu pečené vepřové maso

Hodnoceno: 4x
Vepřové maso pomalu pečené, dokud se nerozpadá na vlákna, a k tomu pikantní omáčka. To pravé pro pány, ale nejen pro ně!
nad 2 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu.
  2. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně orestujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat!
  3. Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
  5. Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard sauce a se zbylou BBQ omáčkou.

Pomalu pečené vepřové maso 2 Foto: Pomalu pečené vepřové maso; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

reklama