Suroviny
- vepřová krkovice (nebo plec) 500 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nakrájený) 1 lžíce
- rajský protlak 2 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
- voda 200 ml
- olej
- sůl
- hořčice (medová)
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu.
- Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně orestujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat!
- Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
- Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
- Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard sauce a se zbylou BBQ omáčkou.