Suroviny
- vepřová krkovice (nebo plec) 500 g
 - cibule 1 ks
 - česnek 2 stroužky
 - zázvor (nakrájený) 1 lžíce
 - rajský protlak 2 lžíce
 - sladká paprika 1 lžička
 - římský kmín 1 lžička
 - hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
 - voda 200 ml
 - olej
 - sůl
 - hořčice (medová)
 - pepř
 
Postup přípravy
- Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu.
 - Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně orestujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat!
 - Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
 - Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
 - Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard sauce a se zbylou BBQ omáčkou.