Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněná rajčata a cukety

4 porce
do 1,5 hodiny
Plněná rajčata a cukety
Plněná rajčata a cukety Autor: profimedia.cz
Tohle jídlo možná vypadá pracně, ale ta námaha stojí za to. Podávejte jako vegetariánské hlavní jídlo nebo v menším množství jako přílohu k masu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Opatrně odřízněte špičku rajčat, vydlabejte všechna jadérka a dužinu odkládejte do misky. Totéž udělejte u cuket a lžičkou vydlabejte dužinu. Obě dužiny smíchejte v mixéru.
  2. V hrnci opečte nasekanou cibuli a papriku dosklovata, potom přidejte rajčatový protlak a povařte. Vmíchejte najemno nasekaný česnek, smíchané zeleninové dužiny, vývar, rýži, mátu a petrželku. Vařte, dokud rýže nevsákne všechnu tekutinu (asi 20 minut). Rýži nepřevařte – bude se ještě péct v troubě.
  3. Rýžovou směsí naplňte dutiny zeleniny. Nepřeplňujte ji, rýže bude ještě nabývat na objemu. Uložte do zapékací mísy nebo pekáče, bohatě přelijte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem a naplněnou zeleninu přiklopte jejími odříznutými vršky. Posypte strouhankou a parmazánem a do mísy přilijte vývar. Přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut. Potom pokličku odstraňte a pečte nebo grilujte dalších 10 minut, aby se zelenina opekla dozlatova. Před podáváním nechte trochu vychladnout.
Reklama

Plněná rajčata a cukety Foto:

Plněná rajčata a cukety, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama