Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
Marináda
- zázvor (strouhaný) 1 lžíce
- chilli papričky (nasekaná) 1 lžička
- limetka (šťáva z 1 limetky) 1
- med 2 lžíce
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- slunečnicový olej 2 lžíce
- koriandr (nasekaný) 3 lžíce
Na salát
- mrkev 2 ks
- cuketa 1 - 2
- řapíkatý celer 1 stonek
- koriandr 2 lžíce
- máta (čerstvá) 2 lžíce
Na zálivku
- limetková šťáva 1
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- chilli papričky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Z masa odstraňte šlachy a nakrájejte je na asi 2 cm široké proužky. V mělké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu, přidejte kuře, vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe pak přes noc.
- Na středně horké pánvi opékejte kuřecí maso ve 2 várkách 2–3 minuty, občas zamíchejte a přidejte marinádu, aby byly kousky masa vždy obalené. Podávejte teplé se stužkovým salátem.
- Stužkový salát: oškrabejte 2 středně velké mrkve a potom je širokou škrabkou nastrouhejte na široké a dlouhé „stužky“. Totéž udělejte s 1–2 cuketami a 1 stonkem řapíkatého celeru. Stužky promíchejte ve velké míse spolu se 2 lžícemi nasekaného koriandru a 2 lžícemi nasekané čerstvé máty.
- Zálivka: šťávu z jedné velké limety (nebo menšího citronu) vyšlehejte spolu s 2 lžícemi slunečnicového oleje, 1 lžící sezamového oleje, 1 lžičkou nasekané červené chilli papričky a dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte do zeleninového salátu.