Head
- játra 500 g
- cibule 1 ks
Vinné želé
- želatina 2-3 lžičky
Postup přípravy
Pokrájíme si slaninu a osmahneme ji na pánvičce. Do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme očištěná játra. Krátce orestujeme, podlijeme portským vínem a chvilku dusíme. Játrovou směr okořeníme dle chuti. Směs začneme mixovat a přidáváme smetanu a ztuhlé máslo. Ve výsledku by měla mít narůžovělou barvu a krémovitou konzistenci. Přelejeme do misek a dáme vychladit.
Želé připravíme smícháním vína, vody a želatiny, kterou připravíme dle návodu. Po zahřátí směsi ji dochutím špetkou soli a medem.
Pokud je paštika na povrchu alespoň trošku ztuhlá, ozdobíme ji hroznovým vínem a přelijeme želé. Necháme dál tuhnout.