Head
- želatina 3-4 plátky
Jahodový přeliv
- cukr 2 lžíce
Head
- vanilkový lusk 1 ks
- mléko 380 ml
- cukr 150 g
Postup přípravy
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Pozor, aby se úplně „nerozpustila“
Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lusk a cukr přivedeme k varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.
Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.
Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.
Základ dezertu dáme nejméně na čtyři hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.
Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.
Jahodový přeliv: Jahody dáme i se šťávou na pánev, následně ohříváme do změknutí (rozmražení) všech jahod a přidáme cukr.