návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Oříškové pracny

Hodnoceno: 3x
do 1 hodiny
Oříškové pracny
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Oříškové pracny
Pracny jsou klasické cukroví, které by nemělo na vánočním stole chybět. Směs kakaa, oříšků a koření jim dává nezaměnitelnou chuť. Pusťte se do nich, ať mají čas se chvíli rozležet.

Postup

  1. Nejdříve si připravte všechny sypké přísady. Do hnětací nádoby prosijte mouku a moučkový cukr, přidejte kakao, skořici a mletý hřebíček.
  2. V mlýnku na ořechy si umelte lískové ořechy na jemnou moučku. Ořechovou moučku přisypte ke zbytku ingrediencí, kam přidejte i na kostičky nakrájené změklé máslo. Na těsto použijte kovový hnětací hák. Až z těsta bude hladká koule, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho hodinu v lednici odležet.
  3. Rozehřejte troubu na 160 °C a těsto naplňte do formiček. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Vyklopte z formiček a studené obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.

Oříškové pracny  Foto:

Oříškové pracny  Foto:

Oříškové pracny                                                                  Foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.