Suroviny
- polohrubá mouka 350 g
- moučkový cukr 250 g
- kakao 30 g
- máslo 260 g
- lískové ořechy (oloupané, mleté) 120 g
- mletá skořice špetka
- hřebíček 3 ks
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte všechny sypké přísady. Do hnětací nádoby prosijte mouku a moučkový cukr, přidejte kakao, skořici a mletý hřebíček.
- V mlýnku na ořechy si umelte lískové ořechy na jemnou moučku. Ořechovou moučku přisypte ke zbytku ingrediencí, kam přidejte i na kostičky nakrájené změklé máslo. Na těsto použijte kovový hnětací hák. Až z těsta bude hladká koule, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho hodinu v lednici odležet.
- Rozehřejte troubu na 160 °C a těsto naplňte do formiček. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Vyklopte z formiček a studené obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.