Suroviny
- hermelín (Sedlčanský Ohnivák na gril + koření - součást balení sýrů) 4 ks (1 balení)
- extra virgin olivový olej
- kapie 8 ks
- slunečnicová semínka 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
- chilli
Postup přípravy
- Papriky podélně rozpulte, odstraňte z nich semínka. Papriky takto připravené položte slupkou navrch na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte je olejem a pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Můžete je i ogrilovat.
- Poté slupku sloupněte a spolu se semínky, petrželkou, česnekem a chilli vločkami rozmixujte tyčovým mixerem. Podle potřeby zřeďte olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Hermelíny podélně rozkrojte a naplňte směsí. Posypte kořením a zabalené v alobalu grilujte asi 8 minut.