Suroviny
- menší květák 1 ks
- cukrový hrášek 200 g
- mladá cuketa 1 ks
- čerstvý zázvor 2cm kousek
- Sójová omáčka 4 lžíce
- chilli pasta 2 lžíce (nebo podle chuti)
- Česnek 1 stroužek
- rýžový ocet 1 lžíce
- čerstvý koriandr 1 hrst
- domácí vaječné nudle 2 hrsti
Postup přípravy
- Jako první dejte vařit osolenou vodu. Na soli nešetřete a na každý litr dejte zhruba půl lžíce soli. Omyjte květák a prostě ho jednoduše nakrájejte na kostičky a hoďte ho do vroucí vody. Cukrový hrášek omyjte a hoďte ke květáku. Nakonec omyjte cuketku, nakrájejte na tenké nudličky a přihoďte ji ke květáku a hrášku.
- Do velké misky nastrouhejte zázvor, prolisujte česnek, chilli pastu a nalijte sójovku a rýžové víno. Zamíchejte. Slijte zeleninu a hoďte ji do zálivky. Promíchejte se zálivkou.
- Do hrnce po zelenině nalijte novou vodu, osolte a dejte vařit nudle. Mezitím, co se vaří nudle, rozklepněte vedle na rozpálenou pánev dvě nebo tři vajíčka a nechte je udělat tak, jak je máte rádi.
- Jakmile jsou nudle hotové, slijte je a zamíchejte k zelenině. Přidejte čerstvý koriandr a znovu zamíchejte. Servírujte do hlubokého talíře a navrch položte sázené vejce.