Suroviny
- Cibule 2 ks
- Máslo 2 lžíce
- mrkev 5 ks
- Muškátový květ 1 špetka
- kari koření 1 špetka
- Sůl
- mletý pepř
- vývar nebo voda 800 ml
- čerstvý zázvor 2 cm
- Med 2 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- pomerančová kůra
- chilli 1 špetka
- Oregano 1 snítka
- kysaná smetana k podávání dle chuti
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev, muškátový květ, kari, sůl a pepř.
- Chvíli opékejte za občasného zamíchání a pak zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu.
- Vařte asi 10 minut. Přidejte předem oloupaný zázvor nakrájený na kolečka a nechte ještě 5 minut probublávat.
- Vypněte plamen a polévku v hrnci rozmixujete na jemný krém.
- Dochuťte ji medem a citronovou šťávou, aby její chuť byla krásně vyvážená. Podávejte dle chuti ozdobené kouskem pomerančové kůry, chilli, pepřem, bylinkami a kysanou smetanou.