Suroviny
- mleté vepřové maso 300 g
- sójová omáčka (svetlá) 1 lžíce
- rýžové víno 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- mořská sůl 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 2 lžičky
- skleněné nudle 100 g
- kuřecí vývar 250 ml
- sójová omáčka (tmavá) 1 lžíce
- arašídový olej 2 lžíce
- chilli papričky 1 ks
- chilli omáčka 1 lžíce
Podstatou této jednoduché sečuánské pánvičky jsou nudle. Musíte použít skleněné vermicelli ze škrobu fazolí mungo; rýžové nudle prostě nebudou fungovat.
Postup přípravy
- V misce smíchejte vepřové maso, světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej, cukr a sůl. Přidejte 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu. Rukou zapracujte marinádu do masa. Odložte na 30 minut do lednice.
- Nudle vložte do misky a zcela je zalijte horkou vodou. Nechte asi 10 minut měknout a pak je slijte. V misce smíchejte vývar, tmavou sójovou omáčku a zbývající 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, rozmíchejte dohladka; odložte stranou.
- Na velkém plameni rozehřejte ve woku olej, zakružte pánví, aby se olej roztekl i do stran. Vhoďte chilli papričku a polovinu pokrájených jarních cibulek a restujte pár vteřin, než změknou. Přidejte vepřové maso a opékejte 4–5 minut, přitom se pomocí dřevěné vařečky snažte rozdělit maso na malé kousky.
- Přidejte chilli fazolovou omáčku a pár minut restujte, dokud se olej a šťáva ve woku nezbarví dočervena.
- Vmíchejte nudle a poté přilijte tekutou směs. Promíchávejte 1 minutu. Nechte omáčku vařit, dokud nezhoustne a neobalí nudle a maso. Podávejte posypané zbývajícími jarními cibulkami.