Poleva
- pokrmový tuk 80 g
Krém
- máslo 250 g
Poleva
- mléko 2 lžíce
Postup přípravy
1.Oddělíme si bílky od žloutků. Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej, po částech mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme na vysypaném plechu nebo pečicím papíru (180°C asi 20 minut) a necháme vychladnout.
2. Zatím připravíme krém: máslo s cukrem ušleháme a po částech zašleháme tvaroh. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a než připravíme polevu, necháme ztuhnout v ledničce.
3. Poleva: Tuk necháme rozpustit, nasypeme do něj na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s pokrmovým tukem. Vmícháme lžíci mléka, a teprve po důkladném rozmíchání přidáme druhou. Pořádně vymícháme do hladka a polijeme moučník. Krájíme po zatuhnutí polevy a řezy ozdobíme lístky máty.