Horké léto vyžaduje pořádnou porci osvěžení. Sorbety jsou v takovém počasí mnohem příjemnější než těžké smetanové zmrzliny. A pokud vsadíte na kombinaci meloun s citronem, zaručujeme, že si pochutnáte a skvěle se osvěžíte!
4 porce
30 minut
Suroviny
dužina z vodního melounu bez pecek
500 g
Voda
120 ml
třtinový cukr krupice
100 g
citronová kůra z půlky citronu
čerstvá šťáva z jednoho citronu
Postup přípravy
Vodu zahřejte v kastrůlku s citronovou kůrou vcelku a cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Nechte vystydnout a následně z cukrového rozvaru odstraňte citronovou kúru.
Dužinu z melounu důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vychladlou cukrovou směs smíchejte s rozmixovaným melounem a citronovou šťávou. Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte chladit v nerezové míse do mrazáku. Každou půlhodinu směs promíchejte, dokud zmrzlina neztuhne, opakujte 4–5krát.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.