Head
- malina 100 g
Korpus
- olej 100 ml
Krém
- cukr moučka 100 g
Poleva
- horká čokoláda 1/2 tabulka
Postup přípravy
Všechny ingredience na korpus lehce vymícháme ručním šlehačem a pečeme na 160 stupňů 35 minut. Mezitím šlehačku vyšleháme zvlášť, co nejvíc to jde (musí vypadat jak nadýchané mráčky), šleháme ji vychlazenou ve vychlazené míse. Mezitím rozšleháme cukr s mascarpone (delší dobu, dokud krém neztuhne). Přidáme šlehačku a lehce prošleháme. Na rozřízlý vychladlý korpus dáme půlku krému, vyskládáme maliny a přikryjeme druhou půlkou krému a druhou půlkou korpusu. Smetanu s čokoládou necháme párkrát otočit v mikrovlnce a mícháme, než se nám spojí v polevu, tu pak nanášíme na dort, který vychladíme.