Pokud toužíte ochutnat něco mimořádného, zajděte do restaurace La Veranda ochutnat speciální menu inspirované mořem, při jehož přípravě kuchař Radek David využil své zážitky z gastronomických cest do přímořských oblastí.
Ochutnejte lahůdky ze speciálního menu v restauraci La Veranda
„Každoročně vyrážíme s týmem za poznáním a inspirací na gastronomické cesty, během kterých navštěvujeme zajímavé restaurace. Letos v létě jsme ochutnávali gastronomii některých přímořských destinací. Vypravili jsme se tak postupně do Itálie, Francie a Španělska. Bylo to velmi zajímavé a přivezli jsme si mnoho nápadů, na jejichž základě jsme připravili menu „Inspirované mořem“, naši hosté ho mohou ochutnat od 12. října do 13. listopadu 2016.“ vysvětluje majitel restaurací La Veranda a Babiččina zahrada Jurij Kolesnik.
Za zmínění stojí i fakt, že podzim je nevhodnější dobou ke konzumaci ryb a mořských plodů. Moře je chladnější a to se pozitivně odráží na kvalitě masa. Hosté tak mohou v rámci akce ochutnat to nejlepší, co je v současné době na trhu k dispozici. Ve spojení s kreativitou šéfkuchaře Radka Davida a filozofií, podle které vaří, tedy „Šťastné jídlo pro šťastné lidi“, je určitě na co se těšit. Jedním z podávaných pokrmů je například tradiční francouzská rybí polévka Bouillabaisse, která se v La Verandě podává s raviolami plněnými rybami, krevetami, mušlemi, kalamáry a šafránovým aioli. Z plodů moře zkuste třeba kalamáry, ústřice, chobotnice. Z ryb si můžete vybírat mezi mořským ďasem, halibutem, mořským vlkem či makrelou. Restaurace La Veranda také používá oleje, vyráběné z bylinek vypěstovaných v zahradě sesterské restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích, které propůjčují servírovaným jídlům osobitost, jakou budete jinde hledat stěží.
Příjemný interiér restaurace La Veranda láká k návštěvě; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONE
Mimo specialit v rámci akce „Inspirováno mořem“ mohou hosté restaurace ochutnat pokrmy ze stálého jídelního lístku nebo velmi oblíbené šestichodové tasting menu, které představuje průřez z toho nejlepšího, co restaurace nabízí a co odpovídá aktuální sezonní nabídce.
Ochutnávka ze speciálního podzimního menu:
Tagliatelle ze sépie, kerblíkové pesto, konfitovaný fenykl, sušené olivy a citronový vinaigrette se sepiovým barvivem; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONE
Ceviche z ryb, ústřice, kaviár, grapefruit, okurka, pažitka a okurkové želé; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONEBouillabaisse, ravioly plněné rybami, krevety, mušle, kalamáry a ryby, šafránové aioli; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONEPečená chobotnice s chorizem, topinamburové pyré, topinambur vařený v másle, omáčka z pimenta a choriza; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONEHalibut pošírovaný v uzeném másle, ředkvičky, růžová ředkev, jarní cibulky, pyré z bílé cibule, smažené cibulové kroužky a beurre blanc s estragonem; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONE
TZ, (klam)