Suroviny
Postup přípravy
1. Do pečicí misky vložíme filety lososa, kterého potřeme jedním nadrceným stroužkem česneku, posypeme kořením na ryby, osolíme, přidáme slabý plátek másla a vše přikryjeme alobalem. Do předehřáté trouby na 170 °C vložíme zapékací nádobu s lososem a pečeme dvacet minut, pak alobal odstraníme a dopečeme 10 minut odkryté. (Kdo má rád rybu méně hotovou, troubu vypne a už jen nechá dojít.)
2. Mezitím si oloupeme brambory, které vložíme do vroucí vody a vaříme je asi 15 minut, poté slejeme vodu. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje, lehce orestujeme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a přidáme rozmrzlý špenát. Vše spolu smícháme, podusíme, dle chutí dosolíme. Jakmile jsou brambory uvařené, špenát připravený, vše smícháme a společně s lososem podáváme. Servírujeme se čtvrtkou citronu.