Suroviny
- sušenky 300 g
- limetka 2–3 ks
- bílá čokoláda 350 g
- máslo 125 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- mascarpone 250 g
- strouhaný kokos
Postup přípravy
- Rozdrťte karamelové sušenky Lotus Biscoff. Nastrouhejte limetkovou kůru. Bílou čokoládu nalámejte na kousky. Rozpusťte máslo.
- Smíchejte nadrcené sušenky s limetkovou kůrou, rozpuštěným máslem a šťávou z jedné limetky. Směsí naplňte dno otevírací dortové formy o velikosti 24 až 26 cm.
- V malém hrnci zahřejte při nízké teplotě smetanu. Přidejte bílou čokoládu a míchejte, dokud není směs hladká a krémovitá.
- V další míse vyšlehejte mascarpone. Přidejte šťávu z jedné limetky a opatrně vmíchejte krém s bílou čokoládou.
- Čokoládovou směs nalejte do formy na korpus ze sušenek. Nechejte cheesecake ztuhnout v lednici alespoň na dvě hodiny.
- Ozdobte strouhanou limetkovou kůrou a strouhaným kokosem.