Najděte si recept
Na co máte chuť?

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami
Vyzkoušejte novou variaci na téma cheesecake. Hřejivou chuť základu z karamelových sušenek doplňte svěžím krémem s bílou čokoládou a limetkovou šťávou.
nad 2 hodiny
1 dort porce
Suroviny (1 dort porce)
- karamelové sušenky Lotus 300 g
- Limeta 2–3 ks
- Bílá čokoláda 350 g
- Máslo 125 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml
- Mascarpone 250 g
- strouhaný kokos
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozdrťte karamelové sušenky Lotus Biscoff. Nastrouhejte limetkovou kůru. Bílou čokoládu nalámejte na kousky. Rozpusťte máslo.
- Smíchejte nadrcené sušenky s limetkovou kůrou, rozpuštěným máslem a šťávou z jedné limetky. Směsí naplňte dno otevírací dortové formy o velikosti 24 až 26 cm.
- V malém hrnci zahřejte při nízké teplotě smetanu. Přidejte bílou čokoládu a míchejte, dokud není směs hladká a krémovitá.
- V další míse vyšlehejte mascarpone. Přidejte šťávu z jedné limetky a opatrně vmíchejte krém s bílou čokoládou.
- Čokoládovou směs nalejte do formy na korpus ze sušenek. Nechejte cheesecake ztuhnout v lednici alespoň na dvě hodiny.
- Ozdobte strouhanou limetkovou kůrou a strouhaným kokosem.
Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff