Mangová omáčka
Ingredience
- kůra limetky
Mangová omáčka
- kůra limetky
- mochně
Postup přípravy
Do mísy dáme žervé, kůru z limetky a cukr a promícháme
V jiné misce našleháme smetanu a zamícháme do žervé
Vyložíme 4 ozdobné formy nebo misky plátýnkem a směs do nich rovnoměrně rozdělíme
Plátýnko přeložíme přes okraj a směs upěchujeme
Pro přípravu šťávy z manga odkrojíme po obou stranách podél pecky 2 silné plátky a okrájíme dužninu kolem pecky
Oloupeme
Nakrájíme 12 tenkých plátků a dáme stranou
Zbývající mango nasekáme, dáme spolu se šťávou z limetky a cukrem do mixéru a nahladko umixujeme
Můžeme též mango propasírovat a rozmíchat s cukrem a šťávou z limetky
Vyklopíme formy na talířky
Na každý talířek dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme
Dezert pochází z knihy 1000 klasických receptů z celého světa
Dezert:
Limetková pěna s mangovým přelivem
Ingredience:
- 250 g žervé
- nastrouhaná kůra z 1 limetky
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1,25 dl plnotučné smetany
Mangová omáčka:
- 1 mango, šťáva z 1 manga – může být i konzervované mango
- 4 lžičky moučkového cukru
- na ozdobu nastrouhaná kůra z 1 limetky a 4 mochyně