Suroviny
- lilek 2 ks
- česnek 4 stroužky
- citronová šťáva 1/2
- barbecue omáčka 4 lžíce
- sůl
- pepř
Odkaz
Nejlepší recepty z lilku nejdete právě zde!
Lilek je skvělá zelenina se zajímavou strukturou. Snadno ji proměníte v úžasnou lahůdku. Máme pro vás recepty, které je radost vařit :)
Postup přípravy
- Lilky omyjte a slupku propíchejte ze všech stran vidličkou. Oba lilky a česnek položte přímo na rozpálený gril, který by měl mít teplotu okolo 250 °C.
- Pečte na grilu zhruba 30 minut, dokud slupka není místy lehce připálená a dužina výrazně měkká.
- Jakmile jsou lilky vychladlé, vydlabejte z nich dužinu a ihned pokapejte šťávou z citronu. Smíchejte nasekanou dužinu z lilků a ogrilované stroužky česneku (můžete propasírovat). Přidejte čtyři lžíce omáčky American BBQ. Dle chuti osolte a opepřete.