Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lilkové chilli con carne
Lilek dokáže báječně natáhnout chutě, proto se skvěle hodí do výrazných pokrmů. Klasické chilli se připravuje s fazolemi, tentokrát ho ale zkuste s lilkem a kukuřicí. Na světě je neskutečný skvost! :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté hovězí maso 300 g
- loupaná rajčata z konzervy 600 g
- lilek 500 g
- červená paprika 1 ks
- konzervovaná kukuřice 300 g
- cibule 1 ks
- masový vývar 500 ml
- olej 1 lžíce
- drcené chilli
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.
Lilkové chilli con carne, foto: profimedia.cz