Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lilkové chilli con carne
Lilek dokáže báječně natáhnout chutě, proto se skvěle hodí do výrazných pokrmů. Klasické chilli se připravuje s fazolemi, tentokrát ho ale zkuste s lilkem a kukuřicí. Na světě je neskutečný skvost! :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté hovězí maso 300 g
- loupaná rajčata z konzervy 600 g
- lilek 500 g
- červená paprika 1 ks
- konzervovaná kukuřice 300 g
- cibule 1 ks
- masový vývar 500 ml
- olej 1 lžíce
- drcené chilli
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.
Lilkové chilli con carne, foto: profimedia.cz