Suroviny
- mleté hovězí maso 300 g
- loupaná rajčata 600 g
- lilek 500 g
- červená paprika 1 ks
- sterilovaná kukuřice 300 g
- cibule 1 ks
- hovězí vývar 500 ml
- olej 1 lžíce
- chilli
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.