reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Lilkové chilli con carne
Autor: profimedia.cz Lilkové chilli con carne

Lilkové chilli con carne

Hodnoceno: 2x
Lilek dokáže báječně natáhnout chutě, proto se skvěle hodí do výrazných pokrmů. Klasické chilli se připravuje s fazolemi, tentokrát ho ale zkuste s lilkem a kukuřicí. Na světě je neskutečný skvost! :)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.

Lilkové chilli con carne Foto: Lilkové chilli con carne, foto: profimedia.cz

reklama

Související témata: Hlavní jídla

reklama